Åldersgräns för Valorant

Valorant

Valorant är ett taktiskt FPS-spel utvecklat av Riot Games, känt för sitt fokus på lagbaserade strider och strategiskt spelande. Spelet kombinerar snabb action med unika hjältar, kända som agenter, som var och en har distinkta färdigheter. Spelare deltar i 5 mot 5-matcher där de antingen agerar som angripare eller försvarare. Taktiska element som köp av vapen och förmågor lägger till djup i spelupplevelsen. Valorant har blivit populärt inom e-sportscenen och lockar spelare med sin kombination av precision, strategi och unika agenter.

Vad är åldersgränsen för Valorant?

Åldersgränsen för Valorant är 16 år. Gränsen är främst satt på grund av tecknat våld. Våldet är realistiskt till sättet och pågår under största delen av spelets gång. Blodeffekter syns när en karaktär skjuts, men huvudskott orsakar inte grovt våld.

Spelare kan låsa upp kosmetiskt innehåll som “skins” (varierande från enkla ändringar av färg till alternativa spelarmodeller), Gun Buddies (små nyckelringar som dinglar från spelarens vapen) eller Player Cards (profilbilder). Några av dessa föremål går att låsa upp genom spel, vissa är endast tillgängliga för köp i butiken med riktiga pengar eller genom ”Contracts”. Ett “Contract” är ett innehållspass som spelare kan köpa med riktiga pengar och som låter dem låsa upp innehåll som skins och Gun Buddies när de spelar spelet. Valorant kan helt och hållet spelas utan att köpa föremål.

Så ser Valorant ut

Här kan du se en video som visar hur spelet Valorant ser ut.