Åldersgräns för Roblox

Roblox

Roblox är en online-plattform som låter spelare skapa och utforska virtuella världar. Det finns flera olika sorters spel skapade av användare, från äventyr till skapande och social interaktion. Spelare kan anpassa sina egna karaktärer, bygga spel och delta i olika aktiviteter skapade av andra användare. Spelet främjar kreativitet och samarbete. Föräldrar bör vara medvetna om att Roblox erbjuder enkel tillgång till innehåll och social interaktion med andra spelare, vilket kan innebära variation i kvalitet, därför kan viss övervakning av aktiviteterna rekommenderas.

Vad är åldersgränsen för Roblox?

Åldersgränsen för Roblox är 7 år. Rekommendationen från PEGI är att Roblox spelas i vuxet sällskap. Den officiella märkningen har ett utropstecken som symbol istället för en siffra som ska representera åldersgränsen. Denna märkning står för “Parental Guidance Recommended” – alltså att vuxet sällskap rekommenderas.

Bra att veta om Roblox

Föräldrar bör vara medvetna om att det mesta av innehållet i Roblox är användargenererat och därmed förändras det konstant. På grund av detta kan en del av det som läggs till på plattformen vara olämpligt för yngre barn.

Själva spelet innehåller i grunden andra minispel skapade av Roblox utvecklare. Dessa spel innehåller frekvent lättviktigt våld mellan klossliknande actionfigur- och pinnliknande karaktärer. Karaktärerna slår varandra med nävar, svärd eller vapen tills de faller isär och försvinner. Det visas inget blod eller detaljerade skador. Det finns också skrämmande scener där karaktärer kan hoppa fram ur mörkret och skrämma användaren.

Vi vill nämna att Roblox erbjuder spelare möjligheten att köpa spelvaluta, vilket vissa föräldrar eller vårdnadshavare kanske vill vara medvetna om. Föräldrar, vårdnadshavare eller andra ansvariga vuxna bör kontrollera vad som erbjuds innan något köp görs för ett barn. Precis som med många andra spel med liknande möjligheter till köp så går spelet att spela helt och hållet utan dessa köp. 

Så ser Roblox ut

Här kan du se en video som visar hur spelet Roblox ser ut.