Åldersgräns för Minecraft

Minecraft

Minecraft är ett kreativt sandlådespel som låter spelare utforska, bygga och överleva i en pixelart-värld. Spelare kan bygga i princip vad som helst, jaga resurser, och interagera med olika blockbaserade miljöer. Detta äventyrliga spel erbjuder frihet att skapa och experimentera med en massa olika material och verktyg. Spelet främjar kreativitet, problemlösning och samarbete. Minecraft har också flera spellägen som tilltalar olika spelstilar. Föräldrar bör vara medvetna om den sociala interaktionen i spelet och möjligheten att ansluta till onlinevärldar där andra spelare kan vara närvarande.

Vad är åldersgränsen för Minecraft?

Åldersgränsen för Minecraft är 7 år. Denna åldersgräns har satts av PEGI och är främst baserad på att det förekommer tecknade monster och milt tecknat våld. 

Det förekommer ej blod eller annat grafiskt innehåll i samband med att man slåss med monster eller andra spelare. 

Bra att veta om Minecraft

Något som kan vara bra för föräldrar eller andra vårdnadshavare att veta är att det är möjligt för spelaren att spela i “online-läge”. Det innebär att man kan interagera med andra spelare från hela världen. Det finns även möjlighet till köp inne i spelet, till exempel spelarmodeller. Detta är inget som behövs för att kunna spela spelet till fullo, men är något som kan vara bra för vuxna att hålla koll på. 

Så ser Minecraft ut

Här kan du se en video som visar hur spelet Minecraft ser ut.