Åldersgräns för Fortnite

Fortnite

Fortnite är ett väldigt populärt onlinespel där spelare strider mot varandra i ett så kallat “battle royale-format”. Spelet erbjuder en unik byggmekanik där spelare kan bygga trappor och murar som försvar och gömma sig. Det finns flera spellägen, inklusive Battle Royale och Creative Mode, där spelare kan skapa sina egna världar. Detta kan liknas vid den riktning som Roblox har tagit. Fortnite är känt för sina färgglada karaktärer och kosmetiska föremål, samt för det sociala elementet mellan spelare. Spelet främjar strategiskt tänkande, samarbete och snabba reflexer. Föräldrar bör vara medvetna om den sociala interaktionen i spelet och det potentiella beroendeframkallande upplevelsen för vissa spelare.

Vad är åldersgränsen för Fortnite?

Åldersgränsen för Fortnite är 12 år. Denna rekommendation för åldersgräns kommer från PEGI och grundar sig i “måttligt tecknat våld”. 

Så ser Fortnite ut

Här kan du se en video som visar hur spelet Fortnite ser ut.

Bra att veta om Fortnite

Det kan vara bra för föräldrar eller andra vårdnadshavare att veta att det förekommer tecknat våld i Fortnite. Det förekommer vapen, både i mer tecknad och verklighetstrogen stil. Spelare blir inte exponerade för blod.

Det är även bra att veta att det finns möjligheter att köpa föremål i spelet, till exempel “skins”. Skins är utbytbara utseenden på vapen eller spelarkaraktärer. Till exempel kan ett vanligt vapen få en helt blå färg istället för originalfärgen, eller att en vanlig karaktär kan få ett helt nytt utseende. Skins är helt och hållet kosmetiskt och behövs inte för att kunna spela spelet.