Åldersgräns för Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 är en taktisk förstapersonsskjutare där spelare deltar i intensiva lagbaserade strider. CS 2 är en uppdaterad och ny version av föregångaren Counter-Strike: Global Offensive, även kallat CS:GO.

CS 2 erbjuder flera spellägen, inklusive “bomb defusal” och gisslansituationer. Spelare väljer mellan att vara terrorister eller antiterrorister och använder taktik, vapenhantering och samarbete för att uppnå målen. CS 2 har realistiskt vapenbeteende och fokus på precision. Spelet har en viss nivå av våld, vilken inkluderar blod, skottskador och explosioner. Dock så är det långt från fokuset, som istället ligger på lagarbete, snabbtänkande och strategi. För föräldrar är det viktigt att notera våldet som ändå närvarar och den sociala interaktionen som kan inkludera andra spelare online.

Vad är åldersgränsen för Counter-Strike 2?

Åldersgränsen för Counter-Strike 2 (CS 2) är 16 år. Denna åldersgräns har satts av PEGI och är baserat på förekommande av våld, skottskador och blod. 

Bra att veta om Counter-Strike 2

CS 2 erbjuder möjligheten att köpa skins och nya spelkaraktärer. Dessa köp görs genom spelets inbyggda marknadsplats och kostar riktiga pengar. Föräldrar och andra vårdnadshavare bör vara uppmärksamma på detta eftersom att transaktionerna är väldigt lätta att genomföra. 

Så ser Counter-Strike 2 ut

Här kan du se en video som visar hur spelet Counter-Strike 2 ser ut.