Åldersgräns för Among Us

Among Us

Among Us är ett onlinespel där man spelar som rymdfigurer och utför uppgifter ombord på ett rymdskepp. Spelets fokus ligger på att identifiera bedragare och lösa mysterier medan de utför enkla uppdrag. Bedragarna försöker sabotera och eliminera besättningen, medan resten försöker upptäcka de skyldiga. Kommunikation och strategi är nyckeln till framgång. Spelet främjar social interaktion och deduktivt tänkande, men innehåller inget grafiskt våld. Föräldrar bör vara medvetna om den sociala aspekten och möjligheten till interaktion med andra spelare online.

Vad är åldersgränsen för Among Us?

Åldersgränsen för Among Us är 7 år. Åldersgränsen har satts av PEGI och baseras på att det förekommer milt tecknat våld. Detta innefattar scener av lättviktigt våld med tecknade karaktärer i rymddräkter. Våldet är icke-realistiskt och visas aldrig på annat sätt heller under spelets gång. 

Bra att veta

Among Us  ger spelare möjlighet att köpa extra innehåll, såsom nya banor, kläder och husdjur. Vissa föräldrar eller vårdnadshavare kanske vill vara medvetna om detta. Föräldrar, vårdnadshavare eller andra ansvariga vuxna bör kontrollera vad som erbjuds innan något köp görs för ett barn. Det bör noteras att spelet fortfarande kan spelas helt och hållet utan att behöva köpa sådana föremål, det är alltså bara för nöjes skull. 

Så ser Among Us ut

Här kan du se en video som visar hur spelet Among Us ser ut.